Toename inbraken verplicht politie tot acties

Toename inbraken verplicht politie tot acties

Toename inbraken verplicht politie tot acties

Print
Lier - De voorbije weken kende Lier een verhoogd aantal inbraken. De lokale politie speelt hierop in en organiseert daarom deze week drie preventieve acties.

"Met deze acties willen we iedereen een duidelijk signaal geven. De politie blijft natuurlijk het hele jaar door preventief optreden tegen woninginbraken en inbraken van en uit voertuigen. Maar met de acties van deze week beogen we concreet ook een ontradend effect op de inbrekers en willen we onze verhoogde waakzaamheid in de kijker zetten", vertelt politiewoordvoerder Veerle De Vries.

"Zoals bij de vorige antiwoninginbraakacties tijdens de maand november zullen we patrouilleren, maar we stellen ook enkele vaste controleposten op. Op die plaatsen houden we de voertuigen van voorbijgangers tegen en controleren we ze. De passerende inwoners van de buurten en wijken waar deze acties plaatsvinden, krijgen tijdig een brief met meer informatie", zegt Veerle De Vries.

Tijdens de vorige antiwoninginbraakactie werden vijf geseinde personen opgepakt. Toch kon de politie toen een inbraak in een bedrijf niet voorkomen.

Chris VAN ROMPAEY

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio