Stad wil aanbod vrijetijdspas uitbreiden

Print
Turnhout - Turnhout wil met partners zoals bioscoopcomplex Utopolis of het Kempisch IJsstadion overleggen om het gebruik van de vrijetijdspas ook daar toe te laten.

De vrijetijdspas kent in Turnhout zo’n 1.200 kansarme gebruikers. Die krijgen met de pas tot de helft korting in bijvoorbeeld de Warande of het zwembad Stadspark. De stad wil dat gebruik nu uitbreiden naar de academies en commerciële derden.

“Met de pas zouden kansarmen korting kunnen krijgen op het inschrijvingsgeld in de kunst- of muziekacademie”, zegt de Turnhoutse welzijnscoördinator Jan Starckx. “Daarnaast willen we met derden als Utopolis of de schaatsbaan (Kempisch IJsstadion, red.) een gesprek aanknopen om de pas ook daar bruikbaar te maken.”

Die ingrepen moeten de deelname van kansarmen aan het culturele en vrijetijdsleven nog bevorderen. Turnhout maakt daarvoor aanspraak op 12.500 euro aan bijkomende trekkingsrechten van de overheid. Naast de vrijetijdspas doet de stad ook op andere manieren inspanningen om kansarmen bijvoorbeeld naar sportclubs en jeugdbewegingen te leiden.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio