Bewoners misnoegd over onveilige straat

Bewoners van de Pastoor Binckstraat in Heultje (Westerlo) klagen over de verkeersonveiligheid in hun straat. Ze wijzen het gemeentebestuur met de vinger. Schepen van Mobiliteit Jan Michiels (CD&V) kondigt een proefopstelling aan.

jvandermosten

Wanneer neemt de gemeente maatregelen om de Pastoor Binckstraat veiliger te maken? Dat is de verzuchting van veel buurtbewoners. “De gemeente geeft geen gevolg aan onze grieven”, klaagt Jos Van Eynde.

“We krijgen de indruk dat ze ons vergeten is. De auto’s rijden hier te snel en vrachtwagenchauffeurs negeren het verbodsbord. Onze straat is een sluipweg geworden om Heultjedorp af te snijden. Van alle voorgestelde oplossingen op de hoorzitting van enkele maanden geleden, is nog niets in huis gekomen.”

Controle

Ook Ward Mariën klaagt. “De politie controleert niet, waardoor zwaar verkeer door de straat blijft denderen. Tijdens de kermis negeren automobilisten het éénrichtingsbord.”

“Ik zag hier al Russische vrachtwagens door de straat rijden”, vult Marcel Van de Poel aan. “Hun gps stuurt ze langs hier, maar de straat is te smal.” Uit ongenoegen veranderden de buurtbewoners het straatnaambord al in ‘Vergeten Straat’.

Proefopstelling

Schepen Michiels is verbaasd over de klachten. “Er is geen straat in Westerlo waaraan we zo veel aandacht schenken”, foetert hij. “Vorig jaar hebben we de Pastoor Binckstraat versmald, op advies van het verkeerscomité.

De versmalling dwingt chauffeurs tot voorzichtigheid bij het kruisen.” Maar de schepen belooft beterschap. “Er komt gauw een proefopstelling met bloembakken en een chicane, maar wel pas als het verkeersreglement is aangepast”, besluit Michiels.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio