Bornem zoekt oplossing voor De Balans

Print
Bornem - Café De Balans in Eikevliet (Bornem) blijft nog zeker twee maanden open. De gemeente zoekt samen met de eigenaar naar een oplossing voor een nieuwe huurovereenkomst.

Eikevliet nam zondag op een feestelijke manier afscheid van cafébazin Victoire en haar man Vital. Het is dus een voorlopig afscheid. “We hebben met de eigenaar van café De Balans een voorlopige oplossing bereikt. Het café kan hierdoor nog minstens twee maanden langer openblijven”, zegt burgemeester Jozef Van Eetvelt (CD&V) die verder onderhandelt voor een definitieve oplossing.

Het gemeentebestuur beseft zelf ook dat de sluiting van De Balans een enorme handicap zou zijn voor het gemeenschapsleven. De toneel-, fanfare-, biljart- en voetbalclub en de schuttersgilde hebben er immers hun stek. Alleen moet het gemeentebestuur vaststellen dat de huurovereenkomst eind deze maand ten einde loopt en dat er op het vlak van veiligheid, zeker in de zaal, nieuwe investeringen nodig zijn.

“We doen inspanningen om met de eigenaar naar een oplossing te zoeken voor een nieuwe huurovereenkomst”, bevestigt de burgemeester. “Gelukkig is de man heel sociaal en zien we een vergelijk wel zitten. Het ontwerp van de nieuwe huurovereenkomst dat we net ontvingen, moeten we nog bestuderen.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio