Brechtje Deckers zingt op Ketnet

Brechtje Deckers zingt op Ketnet

Brechtje Deckers zingt op Ketnet

Print
Heist-op-den-Berg - Ketnet begint vanavond met de tweede reeks van 'Zo is er maar één - de Cup'. Hierin gaat Kobe Van Herwegen op zoek naar de beste, jonge live-vertolker van bekende Nederlandstalige liedjes. Vanaf vandaag zie je ze dagelijks aan het werk. Een van hen is Brechtje Deckers uit Heist-op-den-Berg (13), die les volgt in middenschool Anton Bergmann in Lier.

"Mijn broer Bram (15), die zingt en gitaar speelt, heeft vorig jaar deelgenomen. Zo ken ik het programma. Ik heb me ingeschreven voor deze liedjeswedstrijd omdat ik zeer graag zing. Dat doe ik al heel lang, niet alleen thuis hoor, maar ook tijdens familiefeestjes en op school. Hier in de middenschool zing ik voor het eerst tijdens de infoavond op 17 februari en tijdens de open dag op 7 maart", vertelt Brechtje.

Brechtje werd uit meer dan driehonderd kandidaten geselecteerd. "Je moest eerst een dvd opsturen waarop je een liedje zingt. Ik koos voor Je hebt een vriend van K3. Daarna volgde een auditie. Ik moest er twaalf liedjes zingen die ik uit een lijst van veertig gekozen had. De jury vond dat ik 'De stem van mijn hart' van High School Musical het beste zong. Dat zing ik dus dinsdagavond. De jury kiest tijdens elke aflevering een kandidaat die naar de grote finale mag. De anderen doen de dag daarna weer aan het programma mee. De eerste opnamedag was vorige week zaterdag en verliep zeer vlot. Nee, ik was echt niet zenuwachtig. Je wordt zo goed begeleid, dat je heel rustig wordt."

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio