Kim De Gelder ook betrokken bij moord op bejaarde vrouw

Print

Kim De Gelder ook betrokken bij moord op bejaarde vrouw

Sint-Niklaas - UPDATE - Kim De Gelder zou anderhalve week geleden ook Elza Van Raemdonk in Vrasene vermoord hebben. Op 16 januari werd in een afgelegen boerderijtje in de Galgstraat het levenloze lichaam van de 73-jarige vrouw gevonden. Ze werd met messteken om het leven gebracht. De Gelder, die vrijdag drie mensen doodstak in kinderdagverblijf Fabeltjesland, heeft voor het eerst gepraat.

"De politie heeft zeer duidelijk aanwijzingen dat De Gelder ook de 73-jarige vrouw vermoordde." Dat bevestigt het parket van Dendermonde. Familieleden van de vrouw zijn geschokt, maar reageren ook opgelucht dat er een doorbraak is. Elza Van Raemdonk werd zaterdag begraven.

Tiplijn

Hoewel in de rugzak van De Gelder schmink is gevonden, ontkent het parket dat De Gelder zich baseerde op 'The Joker' uit Batman. Het is nog onduidelijk of dezelfde messen gebruikt werden voor de twee moordpartijen. Er wordt een tiplijn opgestart voor mensen die informatie kunnen verschaffen aan de speurders.


Beluister een interview met onze correspondent Roel Van Hofstraeten, over wat er gezegd werd op de persconferentie maandag:


Dood

Het was haar echtgenoot Jozef Heirman die het lichaam van zijn 73-jarige vrouw Elza Van Raemdonk 10 dagen geleden aantrof. De man was gaan houthakken op het aanpalende boerenerf van de buren. Toen hij thuiskwam, trof hij zijn vrouw dood aan op de vloer. De man belde onmiddellijk de buren en een dokter.

DNA

Nu blijkt dat de 20-jarige babymoordenaar uit Sinaai ook achter deze moord zou kunnen zitten. Er werden ook DNA-sporen van De Gelder aangetroffen in het huis van de vrouw. Daarenboven zag een getuige een verdachte man wegfietsen. Zondagavond heeft De Gelder voor het eerst gepraat. Zijn motieven blijven echter onduidelijk.

Advocaat

De Gelder kreeg maandag de ervaren Jaak Haentjes uit Lokeren als advocaat toegekend. Hij kan later zelf nog wel een andere advocaat kiezen. Dinsdag beslist de raadkamer over zijn verdere aanhouding.

Bloedbad

Vrijdagvoormiddag heeft Kim De Gelder in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis een bloedbad aangericht. Hij stak er een tiental kinderen neer. Een opvoedster en twee baby's overleefden de steekpartij niet. De Gelder had tijdens zijn arrestatie ook adressen van andere kinderdagverblijven op zak, waaronder die van Zonneschijn en Peuterland in Dendermonde.

Lees ook:
'Onbegrip en woede', het standpunt van redacteur Dirk Castrel.

Agent De Mey: "Babymoordenaar verzette zich niet"
"Op school werd Kim De Gelder plagerig satan genoemd"
"Leon, Korneel, sorry dat ik jullie niet heb kunnen helpen"
"Waarom zouden we De Gelder níét verdedigen?"
Babymoordenaar zei enkel: "Ik heb een vraagje"
Dader steekpartij al sinds vrijdag in hongerstaking

Betuig uw steun aan de slachtoffers in ons online rouwregister.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio