Met zevenduizend in stilte naar 'Fabeltjesland' (+ foto's)

Met zevenduizend in stilte naar 'Fabeltjesland' (+ foto's)

Dendermonde - Ze waren naar schatting met zevenduizend: de kinderen, de ouders, de grootouders, de jeugdbewegingen en de hulpverleners die zondag meeliepen in de stille optocht in Dendermonde.

De tocht vertrok om 14u aan de kerk van Sint-Gillis en eindigde aan de crèche Fabeltjesland. Daar legden de deelnemers bloemen, kaartjes en knuffels neer.
Betuig uw steun aan de slachtoffers in ons online rouwregister.
Lees ook 'Onbegrip en woede', het standpunt van redacteur Dirk Castrel.

Bekijk hieronder de foto's van de stille mars:

"De pijn van ouders"

Quinten Blindeman, de zoon van de omgekomen verzorgster Marita, stapte mee in de optocht. De ouders van de omgekomen baby's Leon Garcia en Korneel Vermeir waren er niet. ”Maar ze hebben ons laten weten dat ze het initiatief appreciëren”, zei Tim De Vogel, de jeugdleider die de optocht organiseerde.

Andere aanwezigen waren politici zoals minister van Binnenlandse Zaken Guido De Padt, Bart De Wever en de Dendermondse burgemeester Piet Buyse. Maar ook Martine Vanhoudt was er. Zij is de moeder van Annick Van Uytsel, die in mei 2007 dood werd teruggevonden. ”Ik weet hoe de pijn van de ouders voelt”, zei Annicks mama.

"Dit werkt therapeutisch"

”Meestappen in de optocht is een beetje therapeutisch”, zeggen Vicky Moerloose en Nele Callaert uit Hamme. ”We vinden het zo erg, wat er is gebeurd. Het helpt om het te kunnen plaatsen. Maar we komen ook om onze steun te betuigen aan de familie. We hebben zelf kindjes, en kunnen ons niet voorstellen dat hen zoiets vreselijks zou kunnen overkomen.”

”Ik woon in de straat van Fabeltjesland”, zegt John Cornelis. ”Maar mijn kinderen gaan naar een andere crèche omdat ze meestal bij hun mama wonen. Maar toch, dat vreselijke drama is vlakbij gebeurd. Uit respect voor de slachtoffers lopen we dus mee in de optocht. Natuurlijk brengt dat hen niet terug, maar het voelt toch goed om iets te doen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio