1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

"Leon, Korneel, sorry dat ik jullie niet heb kunnen helpen"

Niet alleen volwassen begeleidsters waren vrijdag getuige van de slachtpartij in de crèche in Dendermonde. Op het ogenblik dat Kim De Gelder kinderdagverblijf Fabeltjesland binnenviel, was de 16-jarige Joyce D. er ook aan de slag als stagiair-begeleidster. Het meisje gooide zich over een van de kindjes en kon nipt vluchten. Op de netwerksite Netlog doet ze een emotioneel relaas.

wverhaert

“De miserie begon om 10.05 uur. We zitten rustig met de kindjes te spelen. Ineens horen we paniek. We gaan kijken. Rita vol bloed. Hilde roept dat er iemand met een mes is. Ik heb zo snel mogelijk de peuters buiten gezet. De moordenaar komt naar buiten. Ik kan samen met een kindje gaan lopen. De rest blijft machteloos achter.”

De 16-jarige Joyce probeerde online te beschrijven wat ze meemaakte. Op een paar minuten ging Kim De Gelder als een gek te keer in Fabeltjesland. Joyce stond op een halve meter van hem en zag hem met zijn mes naar de onschuldige kindjes uithalen. Het meisje bleef ongedeerd en verwittigde de hulpdiensten.

“Die kl****** bolt het op zijn gemakske af. Ik bel de politie. Haal kindjes binnen en verzamelen samen. Vijf minuten later is de politie daar. Kindjes zijn er slecht aan toe. Wij iedereen zijn wonden afdekken en zo snel mogelijk opereren.”

“Sorry dat ik jullie niet allemaal heb kunnen helpen. Leon, Korneel, ik ben blij dat ik voor jullie heb mogen zorgen. Marita, bedankt, je was er altijd voor mij! Ik zal jullie missen! Zoveel kindjes, allemaal schatten! Kl******, ik haat u!”

Lees ook: 'Onbegrip en woede', het standpunt van redacteur Dirk Castrel. Eenzaat wordt kille moordenaar, psychiaters onderzoeken dader Agent De Mey: "Babymoordenaar verzette zich niet" "Op school werd Kim De Gelder plagerig satan genoemd" "Waarom zouden we De Gelder níét verdedigen?" Babymoordenaar zei enkel: "Ik heb een vraagje" Dader steekpartij al sinds vrijdag in hongerstaking

Betuig uw steun aan de slachtoffers in ons online rouwregister.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio