Vijftig boetes voor niet ijsvrij maken stoep

Vijftig Antwerpenaars hebben een sanctie gekregen voor het niet ijsvrij maken van het trottoir voor hun deur. Zij riskeren een boete van maximaal 250 euro.

Met een winterprik begin deze maand lieten veel Antwerpenaars het na om de stoep ijs- en sneeuwvrij te maken. De politie en de beëdigde ambtenaren schreven samen vijftig gemeentelijke administratieve sancties (GAS-boetes) uit tussen 31 december en 11 januari. De bewoners die op de vingers zijn getikt, riskeren een boete van maximum 250 euro.

“Vier ploegen van onze beëdigde ambtenaren waren tijdens de vriesperiode op pad”, zegt schepen Guy Lauwers (sp.a). “Waar het ijs niet was verwijderd, belden ze aan. Ze spoorden de bewoners aan om het ijs zo snel mogelijk te te verwijderen. De meesten deden dit onmiddellijk.”

Er waren ook klachten over de trottoirs aan stadsgebouwen en dienstencentra. “Onze gebouwbeheerders kregen de duidelijke opdracht om de stoep begaanbaar te maken”, zegt Lauwers.

De politie betrapte ook twee mensen die tijdens het vriesweer water op het trottoir goten om te poetsen of om de wagen te poetsen. Ook zij kregen een GAS-boete.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio