Wijk Hollebeek is eenrichtingsverkeer beu

Temse - Het Hollebeekcomité in Temse gaf dit weekend aan de schepen van Mobiliteit een petitie af tegen het behoud van de huidige (tijdelijke) eenrichtingsverkeer. Driehonderd gezinnen tekenden tegen het hierdoor nodeloos veel omrijden. Schepen Debby Vermeire (CD&V) belooft de situatie grondig te evalueren.

Het huidige eenrichtingsverkeer in de Hollebeek (zie plannetje) kwam er naar aanleiding van de maandenlange wegomlegging tijdens de heraanleg van de Krijgsbaan. Na het einde daarvan handhaafde het gemeentebestuur bij wijze van proef de situatie tijdens december en januari.

Omweg

In de Hollebeek circuleerde een petitie tegen het behoud van het eenrichtingsverkeer. “Dagelijks worden honderden bestuurders gedwongen een grote omweg te maken, hoewel zich in jaren geen ongeval aan de schoolpoort heeft voorgedaan”, merkt woordvoerder Karine Van Nimmen van het actiecomité op.

“Aan de school (vooraan in de Hollebeek, red.) is het alleen maar druk - zonder problemen - gedurende een half uur ‘s morgens en ‘s avonds. Dat de schoolomgeving tijdens schoolvakanties en weekends bijna zes maanden per jaar zo goed als risicoloos is, maakt een omlegging helemaal belachelijk.”

Oplossing

Het comité wijst er voort op dat de huidige situatie voor onveilige toestanden zorgt in de Leopoldlaan. “Om al die redenen stellen wij voor: herstel de oude situatie, en voer een totaal parkeerverbod in in de schoolzone.”

“Woensdag gaan we dit bespreken tijdens de verkeerscel met de lokale politie. Op woensdag 4 februari vindt een verkeerscommissie plaats met alle politieke partijen in Temse erbij. Pas na afloop daarvan neemt het gemeentebestuur een beslissing.”

Volgens de schepen wordt een afwegen van argumenten. “Er zijn ook voorstanders van het behoud van de huidige situatie: de scholen en de Fietsersbond.”

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio