Heeft de ijzelbestrijding gefaald?

Rumst - Tijdens het vragenmoment aan het einde van de tweede Rumstse gemeenteraad in één week tijd interpelleerde raadslid Louis Schoofs (Groen) aangaande de ijzelbestrijding in de gemeente.

“Toen ik van vakantie thuiskwam, stond ik versteld dat veel kinderen en jongeren over amper berijdbare wegen naar school moesten. Heeft onze gemeente wel een planning wat betreft ijzelbestrijding” wou hij weten.

Schepen Geert Van der Auwera (CD&V) verontschuldigde zich maar riep verzachtende omstandigheden in. “Als schepen maakte ik nog nooit een degelijke winter mee. We hebben gestrooid maar op een fietspad is het verkeer minder intens als op een rijbaan waardoor het zout amper vat krijgt op de sneeuw en de ijzel.”

“De strenge vorst die na de sneeuwval volgde, maakte dat we met een sneeuwschoep amper nog konden werken. We hebben getwijfeld om de ijzel met pekelwater te bestrijden maar om milieuredenen hebben we daarvan afgezien.”

Nadat de schepen de planning van strooien in straten had getoond, stelde hij voor een tweede sneeuwschoep aan te kopen waardoor op één dag het dubbel aantal straten sneeuwvrij kan gemaakt worden. “Het maakt dat de sneeuw niet wordt vastgereden en de paden meteen ijsvrij worden gemaakt.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio