Eerlijke vinder ging op verlovingsring zitten

Merksem - Nathalie Desmedt (29) deed donderdag een wanhopige oproep in Gazet van Antwerpen. Ze was op zoek naar haar verlovingsring, die ze aan de tramhalte in Merksem was kwijtgespeeld. Vrijdag kreeg ze telefoon: de ring was gevonden.

Nathalie Desmedt (29) was er het hart van in. Woensdag was ze haar verlovingsring kwijtgeraakt aan tramhalte Lambrechtshoekenlaan en zonder veel verwachtingen deed ze daarom een oproep in de krant. Tot ieders verbazing kreeg ze de dag nadien telefoon van eerlijke vindster Helin. De ring was terecht. “Nee! Het is niet waar! Dat moet mijn eerste reactie geweest zijn aan de telefoon. Ik weet het zelf niet meer zo goed. Ik was helemaal door het dolle heen”, zegt een dolgelukkige Nathalie.

Ze had nooit verwacht de ring terug te vinden. “Ik had al gezegd aan Steven, mijn aanstaande, dat we er ons bij zouden moeten neerleggen. Dat er nog zo’n eerlijke mensen rondliepen, hadden we niet verwacht. De kans om de ring zelf terug te vinden, was al helemaal klein. Een dametje uit de buurt had gebeld om te zeggen dat de straten ondertussen geveegd waren.”

Met een grote bos bloemen en een bedankje in de vorm van een biljet van 100 euro trok het koppel zaterdagmiddag naar de bewuste tramhalte aan de Groenendaallaan tegenover de Colruyt. Daar wachtte Helin hen op, mét de ring, een uniek designstuk van de Antwerpse juwelenontwerper Nico Taeymans.

Helin was die bewuste woensdag op de ring gaan zitten, die op het bankje van de tramhalte lag. “Hij moet van mijn vinger zijn gegleden toen ik mijn handschoenen uittrok om de tram op te stappen, en op het bankje zijn gevallen”, denkt Nathalie. “Het maakt niet uit. Ik heb hem terug, dankzij jullie oproep in Gazet van Antwerpen. Bedankt!”

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio