Mechelen treedt streng op tegen wildplassers

Mechelen - In Mechelen kan je maar beter niet wildplassen. In het weekend hebben 18 heren dat ervaren. De politie slingerde hen op de bon. Er wacht hen een rekening van gemiddeld vijftig euro.

“Wildplassen is een van de drie overtredingen waarvoor wij het meest gemeentelijke administratieve sancties uitdelen”, zegt bevoegd ambtenaar Bart Passemiers. Agenten betrapten vrijdag, zaterdag en zondag mannen in de Lakenmakers-, Stations- en de Hendrik Consciencestraat, aan de Vijfhoek en aan fuifzaal Perron M op het Douaneplein.

Gemiddeld kost een boete de overtreder vijftig euro. “Alles is afhankelijk van de plaats waar je urineert”, zegt Passemiers. “Wildplassen is onder de brug aan het centraal station echt een probleem. Ook al zijn er gratis toiletten in de buurt. In zo’n geval zijn we onverbiddellijk. Zelfs al je 50 eurocent moet betalen, is wildplassen geen argument.”

Bewoners van het Standonckstraatje, een steeg tussen de Merodestraat en de Grote Markt, weten er alles over. “Daar hebben wij affiches gehangen om wildplassen te voorkomen.” Wie daar tegen de lamp loopt, riskeert een GAS-boete van 75 euro. “Op plekken waar je niemand stoort, bijvoorbeeld in een afgelegen berm, gaan wij af op het oordeel van de politieinspecteurs. In het slechtste geval betaal je 25 euro.”

Een ander aandachtspunt is het weggooien van sigarettenpeuken of blikjes. Zeven jongeren weten na dit weekend beter, want het gaat hen geld kosten.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio