“Auto’s rijden nu trager”

“Auto’s rijden nu trager”

“Auto’s rijden nu trager”

Puurs - Het Puurse gemeentebestuur kon na tien maanden zaterdagmiddag met een klein buurtfeestje de vernieuwde Molenstraat inwijden. Het project kostte zo’n twee miljoen euro en de buurt en schoolomgeving zijn bijzonder tevreden.

Puurs is op 10 maart gestart met de heraanleg van de 1,2 kilometer lange Molenstraat en de 2 kilometer lange Fortbaan. Precies op schema en binnen het vooropgestelde budget zijn de werkzaamheden afgerond. “We pakten niet alleen de bovenbouw aan, maar plaatsten ook nieuwe rioleringen”, zegt schepen voor Openbare Werken Harry Beuckelaers (CD&V).

Ook de rijbaan werd vernieuwd en er werden gescheiden fietspaden aangelegd. “Uitgangspunt was dat de Molenstraat veilig zou worden voor fietsers en de schoolgaande jeugd”, stelt Beuckelaers. “Daar zijn we met heel wat ingrepen aardig in geslaagd. Aan het kruispunt met de Guido Gezellelaan werd een nieuwe voorrangsregeling voor het verkeer in en uit de Molenstraat toegepast. Het kruispunt met de Hof ten Berglaan kreeg een rotonde. Aan het JOC Wijland kwam er een verhoogd wegdek wat snelheidsafremmend werkt.”

“Veel veiliger”

De buurtbewoners, die op een feestje en kinderdisco werden vergast, toonden zich in elk geval tevreden met de heraanleg. Ook Bart Van Steelandt, de nieuwe directeur van basisschool Kasteeltje, drukte namens de schoolgemeenschap zijn tevredenheid uit. “We komen uit een situatie waarbij de Molenstraat bijna een autosnelweg was. Door de ingrepen en de gescheiden fietspaden is de straat veel veiliger geworden.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio