Stenenfabrikant staat grond voor nieuwe weg af

Duffel - Het aankoopcomité van de federale overheidsdienst Financiën bereikte een akkoord om de eigendom van het bedrijf Bakstenen Vermeulen op de Hondiuslaan in der minne te onteigenen. Het verwerven van dit terrein is nodig om de Spoorweglaan tot aan de Mechelsebaan (N14) te kunnen verlengen.

“De onteigening gebeurt op vraag van de gemeente”, zegt schepen van Openbare Werken Luc Wuyts (CD&V). “Wanneer de nieuwe spoorwegbrug over de Hondiuslaan er ligt, komt het oude spoorwegtracé vrij. Daarop komt de nieuwe weg naar de Mechelsebaan. De ruimte voor de oprit aan de kant van de Hondiuslaan moesten we nog verwerven.”

Fileprobleem

“Hiermee is het gemeentebestuur een stap dichter in de realisatie van de zogenaamde ring rond Duffel”, stelt LDD-voorzitter Guy De Wilder, die het nieuws uitbracht.

“Toch biedt dit peperdure project geen oplossing voor het fileprobleem dat nu al jaren aansleept. De steeds toenemende verkeersstroom komt hoofdzakelijk van de E313 en E34 om via Lier en Duffel een verbinding te maken naar de E19 om zo de Antwerpse ring te vermijden. Dat probleem los je dus niet op door het verkeer komende van Kontich en Lint via een ringweg uit het centrum van Duffel te weren.”

Volgens schepen Luc Wuyts zal de nieuwe weg het verkeer in het centrum van Duffel met een derde verminderen. Lijst Dedecker ziet voor de Duffelse bevolking veel meer heil in de aanleg van een fiets- en voetgangersbrug tussen de Handelsstraat en het Van der Lindenplein.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio