Het Geel Pionneke start met speldagen

Het Geel Pionneke start met speldagen

Het Geel Pionneke start met speldagen

Geel - Pionneke heeft zaterdag voor het eerst zijn maandelijkse speldag georganiseerd in het Geelse Volkshuis. Iedereen die van gezelschapsspellen houdt, kan bij de nieuwe vereniging terecht.

“De speldagen kennen hun oorsprong op het werk van mijn vriend”, vertelt Evy Peetermans. “Ze speelden onder collega’s. Omdat er veel interesse was van buitenstaanders besloten we om de spelactiviteiten uit te breiden.”


De nieuw opgerichte vereniging organiseert elke maand een speldag waarop iedereen welkom is. “We spelen van 13u tot 24u. Na 24u mag elk spel nog uitgespeeld worden”, verzekert Evy. Op een lange tafel liggen tientallen speldozen, klaar voor gebruik.

“We hebben de klassieke spellen bij zoals Monopoly en Stratego, maar ook minder courante gezelschapsspellen. Er is zeker voor iedereen wat wils”, zegt Evy.

Familie

“Momenteel zijn Dominion (een kaartspel, red.) en Stenen Tijdperk (strategisch spel, red.) heel populair. Wie een nieuw spel wil uitproberen, is hier aan het juiste adres. We leggen de spelregels dan ook uit. Ook kinderen vinden bij ons hun gading. Je kan van de spelnamiddag dus een familie-uitstap maken.”

Het Geel Pionneke telt een dertigtal leden dat jaarlijks een bijdrage van 7 euro levert. “Maar lid worden, is niet verplicht”, vertelt Evy. “Iedereen is hier welkom en de eerste keer mag je gratis deelnemen. Niet-leden betalen daarna één euro per speldag. Een voordeel van het lidmaatschap is dat je de spellen gratis kan uitlenen. Elk lid krijgt ook een korting van tien procent op aankopen van gezelschapsspellen bij onze sponsor.”

Meer info: www.geelpionneke.tk

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio