Auto rijdt huis binnen

Auto rijdt huis binnen

Auto rijdt huis binnen

Mol - Een automobilist heeft in de nacht van zaterdag op zondag brokken gemaakt in het centrum van Mol-Millegem. De auto vloog uit de bocht en kwam tot stilstand tegen de gevel van een woning op het Lindeplein. De brandweer van Mol moest het huis onderstutten.

Aan de rust in het centrum van Mol-Millegem kwam zondag om 3u abrupt een einde toen een auto uit de bocht vloog aan de kerk. De auto kwam vanuit Achterbos en begon vermoedelijk met hoge snelheid te slippen.


De chauffeur verloor de controle over het stuur en begon aan een brokkenparcours: hij reed tegen een verkeersbord, daarna tegen een geparkeerde auto en kwam uiteindelijk tot stilstand in de zijgevel van een tweewoonst.

Schrik

De chauffeur en een passagier kwamen er met de schrik vanaf. Volgens de hulpdiensten had de automobilist een glaasje te veel op. Kim Geuens en zijn vriendin, de bewoners van het getroffen huis, sliepen op het moment van het ongeval. “Mijn vriendin ging kijken wat er was gebeurd”, vertelt Kim Geuens.

“De auto had eerst onze auto langs achter aangereden. Daarna is de Toyota Corolla in onze garage gereden. De schade is vrij groot. De brandweer van Mol kwam met speciaal materiaal ter plaatse om de muur te ondersteunen.” De brandweer plaatste ook houten panelen tegen het gat in de woning.

Verzekering

Ivo Geuens, de vader van Kim, was zondagmiddag ter plaatse om de schade op te meten. “De zijgevel is tot over de helft gescheurd. Ook binnen zijn de muren gescheurd. Dit is een zaak voor de verzekering”, zegt Ivo Geuens. “Het is niet de eerste keer dat hier ongevallen gebeuren. Anderhalf jaar geleden heeft een auto al eens drie geparkeerde auto’s geraakt.”

Het gemeentebestuur van Mol heeft de toegang tot Millegem enkele jaren geleden beveiligd met verkeerspoorten. “Die versmallingen hebben hun effect”, weet Paul Rotthier (CD&V), burgemeester van Mol. “Je mag daar sowieso maar vijftig kilometer per uur rijden.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio