Schepencollege ijvert voor meer milieuacties

Hamme - Het Hamse gemeentebestuur wil werk maken van een beter milieubeleid. Daarvoor sluit het een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met de Vlaamse overheid. In ruil voor financiële ondersteuning, moet de gemeente een aantal inspanningen leveren.

Een dergelijke samenwerking met de Vlaamse overheid kan op twee nivaus: het basis- en het onderscheidingsniveau. Hamme bevindt zich momenteel op het basisniveau, maar het gemeentebestuur wil in 2009 een trapje hoger klimmen op de milieuladder. “Om het onderscheidingsniveau te behalen, werven we een duurzaamheidsambtenaar aan”, zegt schepen van milieu Hilde Landtsheer (Open Vld).

“Die moet ten laatste op 1 september in dienst treden. De ambtenaar wordt de spilfiguur in het tot stand komen van een duurzaam lokaal milieubeleid. We opteren wellicht voor een aanwerving binnen het huidige personeelsbestand. Zij kennen de plaatselijk milieusituatie het best. Mogelijk breidt de milieudienst ook uit met een bijkomend administratief personeelslid.”

Naast deze verplichte aanwerving worden de 25 verplichte milieuacties van het basisniveau aangevuld met minstens 10 nieuwe acties. Vooral het extra sensibiliseren en betere milieucontrole staan vooraan op het lijstje.

De beloning is volgens Landtsheer groot. “We ontvangen 1,7 euro per inwoners en 1,4 euro per hectare of 45.000 euro extra, evenals een loonsubsidie voor de duurzaamheidsambtenaar van 30.000 euro.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio