Referendum kost vzw Ademloos 7.506 euro

Referendum kost vzw Ademloos 7.506 euro

Referendum kost vzw Ademloos 7.506 euro

“Ademloos heeft 7.506 euro uitgegeven om flyers te verspreiden voor een volksraadpleging over de Oosterweelverbinding. Dat staat in schril contrast met de miljoenen euro’s die de BAM heeft uitgegeven om dit project te verkopen aan de bevolking”, zegt Wim Van Hees.

Ademloos-voorzitter Wim Van Hees herhaalde vrijdag nog eens dat de nodige handtekeningen voor een volksraadpleging gehaald zijn. “Maar omdat we aannemen dat er veel dubbele en ongeldige handtekeningen tussen zitten gaan we nog minstens tot eind februari door met de campagne. Ons streefdoel is zestigduizend namen.”

Rekening houdend met het feit dat een volksraadpleging niet dichter dan veertig dagen bij de verkiezingen van 7 juni mogen georganiseerd worden, heeft Wim Van Hees uitgerekend dat 26 april de uiterste datum is om een referendum te houden. Tenminste, als dat nog vóór de verkiezingen plaatsvindt.

“Ik heb geen echte voorkeur voor een volksraadpleging voor of na de verkiezingen. Maar we zullen alleszins constructief moeten samenwerken met het stadsbestuur om alles tot een goed einde te brengen. Zeker als de volksraadpleging nog voor de verkiezingen wordt georganiseerd is er enige haast bij”, aldus Van Hees.

www.gva.be/oosterweel

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring