“Agenten lieten me in de kou staan”

“Agenten lieten me in de kou staan”

“Agenten lieten me in de kou staan”

Borgerhout - “Een kwartier lang stonden mijn zus en ik in de koude en in de regen. Ik voelde me echt beschaamd.” Farid Hemdane, voorzitter van de Borgerhoutse districtsraad, is ziedend op de Antwerpse politie: twee agenten controleerden donderdag zijn identiteit, maar dat gebeurde volgens de SLP-politicus op een onaanvaardbare manier.

Hemdane woont in de Oedenkovenstraat. Begin januari werd er in dezelfde straat een mislukte aanslag op de woning van een joodse familie gepleegd. Mijn zus, die in Parijs woont, is enkele dagen op bezoek”, vertelt de voorzitter van de districtsraad. “Donderdag rond 17u wandelde ik met haar door de straat. Ik vertelde haar over die aanslag, die gelukkig mislukte.”

Identiteitskaart

“Voor het huis van het joodse gezin staat nog steeds een politiecombi. Een van de twee piepjonge agenten stapte uit en vroeg mijn identiteitskaart. Hij vroeg me wat ik hier deed.”

>Hemdane antwoordde dat hij in de straat woont. “Ik was heel vriendelijk, maar dat kon je van die agent niet zeggen. Hij stapte terug in de combi, met mijn identiteitskaart. Daar stonden mijn zus en ik, in de koude en in de regen."

Chauffage

“Na enkele minuten zei ik hem dat ik het koud had. 'Moeten we u een chauffage geven, of wat?' kreeg ik als antwoord. Die agenten lachten me gewoon uit. Nog enkele minuten later kreeg ik mijn identiteitskaart terug.”

“Als de politie zo optreedt, creëer je automatisch spanningen in deze buurt. Ik mailde al naar de burgemeester en overweeg een klacht bij het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding. Dit is immers onaanvaardbaar.”
Volgens de lokale politie wordt het incident onderzocht door de dienst Intern Toezicht.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio