Dakisolatiepremies in plaats van subsidies voor zonnepanelen

Hamme - De oppositie reageert scherp op het halveren van de subsidies voor het installeren van zonnepanelen en warmtepompen. Het groeiend succes van deze subsidie mag volgens hen geen reden zijn tot afbouw. Wellicht komen centen voor dakisolatie in de plaats.

Liesbet Van der Henst (Ha­propos) en Hilde Van Cauteren (Groen!) vinden het vreemd een subsidie te stemmen waarvoor geen geld is. “Het budget 2009 hiervoor stijgt wel met 5.000 euro tot 30.000 euro. Dat is al opgebruikt voor het uitbetalen van de wachtlijst 2008. Jammer dat Hamme weigert hier een voortrekkersrol te spelen.”

“De wachtlijst is zo lang dat nieuwe subsidieaanvragen pas in 2010 worden uitbetaald ”, weet Tom Vermeire (sp.a). “Ik vraag een verdubbeling van het budget tot 50.000 euro. Bij dergelijk succes moet men een tandje bijsteken in plaats van subsidies terug te schroeven.”

Schepen van Milieu Hilde Landtsheer (Open Vld) bepleit het afschaffen van subsidies voor zonnepanelen. “Andere energiebesparende investeringen zoals dakisolatie subsidiëren is nu wellicht zinvoller.”

De oppositie wil daarover meepraten in ruil voor het opschorten van het voorstel tot halvering van de subsidie.
Burgemeester Paul Van de Casteele (CD&V) bevestigt dat alle subsidieaanvragen 2009 worden uitbetaald. Alleen de CD&V-Open Vld-meerderheid stemde in met de subsidiehalvering.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio