1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Mbokani furieus na uitreiking Gouden Schoen

Dieumerci Mbokani is allesbehalve tevreden met zijn zesde plaats in de einduitslag van de Gouden Schoen. De Congolees heeft het over een gebrek aan respect en racisme. Hij dreigt er nu mee om België snel te verlaten.

kscherpenberg

Zelf had hij zich op voorhand uitgeroepen tot de grote favoriet van de Gouden Schoen. Met zijn zesde plaats kon Dieumerci Mbokani dan ook niet leven. De ontgoocheling was groot, de frustraties nog groter. “Ik ben de beste aanvaller in de Belgische competitie. Dat ik niet eens bij de top drie zit, is hemeltergend”, brieste Mbokani door het Casino van Oostende.

Racistische Gouden Schoen

“Ik begrijp niets meer van deze stemming. Dit is een racistische Gouden Schoen. Is het omdat ik Afrikaan ben dat ik zo weinig punten heb verzameld? Pas op, ik gun Axel de Gouden Schoen. Maar dat ik, Dieumerci Mbokani, niet eens op het podium sta, dat kan gewoonweg niet. En ik zeg dat niet alleen. Zowat al mijn ploegmaats zijn me onmiddellijk na de stemming komen opzoeken. Ze begrijpen er ook niks meer van.”

Waarna Mbokani toch weer even vooruit keek. “Revanche nemen voor deze gemiste kans? Ik zou niet weten hoe ik dat nog moet doen. Op training en in de matchen kan ik echt niet meer geven. Wat ik nog moet doen? Ik weet het niet. Ik sta tweede in de topschutterslijst achter Maazou. En ik ben nu echt heel kwaad. Schrijf maar op dat ik nu zeker Belgisch topschutter word.”

Jovanovic

Milan Jovanovic was de eerste die Axel Witsel in de armen viel nadat hij de Gouden Schoen had gewonnen. “Als ik hem zelf niet kon winnen, was Axel voor mij samen met Dieumerci de topkandidaat. Natuurlijk ben ik ontgoocheld omdat ik niet won en slechts op vier punten van de eerste plaats eindig. Maar eerlijk gezegd hecht ik meer waarde aan mijn uitverkiezing tot Prof van het Jaar, eind vorig seizoen."

"Wat ik niet begrijp is de zesde plaats van Mbokani", vervolgde Jova. "Dit kan niet. Ik heb echt met hem te doen want Dieu heeft Standard aan de titel geholpen en ging mee voorop in de strijd in onze Europese matchen. Standard scoort hier als ploeg fantastisch, maar het onrecht dat Mbokani is aangedaan, bezorgt ons toch een hele wrange nasmaak.”

Luc MARTENS

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL