De Charlekijn krijgt geen Gentse opvolger

Print

De Charlekijn krijgt geen Gentse opvolger

Het Vtm-programma 'Mijn Restaurant' doet het in de volgende editie zonder Gent. De makers verhuizen naar Wetteren, zeer tegen de zin van de Oost-Vlaamse provinciehoofdstad. "Zeer jammer, want het programma heeft voor extra dagjestoeristen gezorgd", zegt horecacoach Bart Inghelbrecht.

Het Gentse duo Kris en Angelo maakte vorig jaar furore in het immens populaire Vtm-programma. Hun restaurant De Charlekijn, tegenover het Gravensteen, viel wel als eerste af, maar de populariteit van 'Mijn Restaurant' bleef in Gent nog een tijdje nazinderen.

'Onbetaalbare reclame'

"Je kan niet ontkennen dat het Vtm-programma een meerwaarde gehad heeft voor onze stad. Tijdelijk weliswaar, maar al die beelden van Gent in primetime op Vtm, dat is onbetaalbare reclame", zegt Bart Inghelbrecht.

"In de periode van de uitzendingen zal 'Mijn Restaurant' zeker voor extra dagjestoeristen gezorgd hebben die in onze stad ook iets bleven eten. De horeca heeft er dus wel bij gevaren. Het is dan ook jammer dat het programma niet terugkeert. Maar met of zonder 'Mijn Restaurant', Gent blijft een horecastad."

Sinds het programma op Vtm is er bij De Charlekijn wel veel veranderd. Het restaurant is verhuisd van Gent naar Ninove, omdat de huurprijs te hoog lag en Kris baat het tegenwoordig uit zonder zijn schoonbroer Angelo.

MEEST RECENT