Het weerbericht van dinsdagavond 20 januari

Vanavond en vannacht kan er lokaal een (winterse) bui vallen maar meestal is het droog met brede opklaringen. Het koelt flink af en aan de grond gaat het overal vriezen. Vochtige weggedeelten kunnen dus opnieuw voor gladde plekken gaan zorgen.

rweytjens_fr

Ook op 1.5m hoogte in thermometerhut kan het tot een graadje vorst komen.

Woensdag belooft de vriendelijkste dag van de week te worden. Het blijft droog met flinke opklaringen. De temperaturen vallen wel wat lager uit met maxima die in Limburg niet veel hoger uitkomen dan +5 graden. De wind waait slechts zwak uit een nog steeds zuidwestelijke richting.

Donderdagochtend liggen de temperaturen eerst opnieuw in de buurt van het vriespunt. Reeds in de loop van de voormiddag zou er al een neerslagzone over Limburg kunnen trekken. Ondertussen zal de zuidenwind flink aanspannen en namiddag volgt er nog meer regen. De temperaturen lopen verder op van zo'n 4°C rond de middag tot ongeveer 7°C in de avonduren.

Voor vrijdagochtend zijn de stormkansen ondertussen toegenomen. Alles hangt af van de precieze trekrichting van een kleine depressie die nu volgens de meeste modelprognoses toch net ten noorden van Limburg zal voorbijetrekken waardoor wij het risico lopen om pal in het sterkste windveld terecht te komen. De volgende dagen zal de exacte trekrichting nog wat worden bijgesteld maar dat we veel wind, regen en buien mogen verwachten staat wel al zo goed als vast.

Ook tijdens het weekend blijft het wisselvallig met af en toe regen of buien en van tijd tot tijd flink wat wind. De temperaturen liggen dan in de buurt van een graad of 5 rond de middag en niet ver boven het vriespunt in de vroege ochtend.

NIET TE MISSEN