Autosalon 2009: Chevrolet Cruze in première

Autosalon 2009: Chevrolet Cruze in première

Autosalon 2009: Chevrolet Cruze in première

Print
Chevrolet is stilaan begonnen met de vernieuwing van zijn gamma. Een eerste stap in die richting is de lancering van de Cruze. Deze middenklasser wordt als Belgische première op het salon van Brussel voorgesteld.

De lang verwachte Cruze neemt de plaats in van de Nubira, of de 'reasonably priced car' uit Top Gear. De nieuwkomer laat zich kenmerken door een coupé-achtige daklijn maar is wel een drievolumemodel, met een klassieke koffer dus. Frontaal is hij meteen herkenbaar aan zijn brede dwarsstrook en het merkembleem in de vorm van een vlinderdasje.

De benzinemotoren met een capaciteit van 1,6 en 1,8 liter ontwikkelen 112 en 140 pk. Beiden zijn voorzien van variabele kleppentiming, zowel aan de in- als uitlaatzijde. Verder zijn er twee turbodiesels met telkens een capaciteit van 2,0 liter en een vermogen van 125 of 150 pk. Standaard wordt een manuele vijfbak voorzien, maar voor het eerst in dit segment is er ook een zestrapsautomaat. Deze zelfschakelende transmissie was al beschikbaar in de grotere Epica.

In het SUV-segment is Chevrolet vertegenwoordigd met de Captiva. Hij is verkrijgbaar met voorwiel- of vierwielaandrijving en er bestaan versies met vijf of zeven zitplaatsen.Captiva


HHR

Origineelste aanbieding is de HHR met retro-styling. Dit is trouwens de enige echte Amerikaanse Chevrolet in het gamma.HHR


Verder noteren we dat de Aveo onlangs een opfrisbeurt heeft gekregen en dat alle modellen verkrijgbaar zijn met LPG. Ook de kleine Matiz!

Nu in het nieuws