"Vader had géén vijanden"

Vader had géén vijanden

"Vader had géén vijanden"

Print
Antwerpen - Honderden mensen liepen maandag langs bij de familie Bellah in de Antwerpse Stuivenbergwijk. Ze betuigden er hun medeleven aan de vrouw, de zonen en de dochters van Abdellah. De 67-jarige man werd zondag voor de deur van zijn huis doodgeschoten. “Vader lachte altijd”, vertelt zoon Saïd.

Abdellah, vader van vijf zonen en twee dochters, werd zondag rond 20u doodgeschoten vlak voor zijn woning in de Halenstraat. “Ik was binnen en hoorde een schot”, vertelt zoon Saïd. “Toen ik buiten ging kijken, lag mijn vader dood op de grond.”

Penningmeester moskee

De familie Bellah heeft geen idee wie de dader kan zijn. Abdellah was penningmeester van moskee El Mouslimine in de Jan Palfijnstraat. Die telt een duizendtal leden en behoort tot de grootsten van Antwerpen.
“Vader was van 's morgens vroeg tot 's avonds laat in de moskee. Jong en oud kwamen hem om raad vragen. In het weekend organiseerde hij de taallessen Arabisch.”

In de moskee noch elders had Abdellah volgens zijn zonen problemen. Het gerucht dat hun vader zondag een woordenwisseling zou hebben gehad in de moskee, doen ze af als een leugen. “Hij had absoluut geen vijanden.”

Graag geziene man

Maandag kwamen honderden mensen hun medeleven aanbieden aan de familie Bellah. De vrouwen rouwden in het huis van Abdellah, de mannen deden hetzelfde bij de buren.

“Hij was erg graag gezien in de Marokkaanse gemeenschap”, zegt imam Nordin Taouil, voorzitter van de moslimraad. Ook hij deed zijn rouwbeklag. “Abdellah was echt een vrijwilliger uit de duizend. Ik hoorde vele mensen al zeggen dat ze hun vader verloren zijn.”

Abdellah Bellah kwam in 1965 naar Antwerpen en werkte jarenlang in een glasfabriek. Vandaag dinsdag vindt een afscheidsviering plaats in de moskee, donderdag wordt het stoffelijk overschot overgevlogen naar Marokko.

Peter DE MEYER

Sacha VAN WIELE

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio