Tom Boonen en co openen wellicht Scheldebrug

Tom Boonen en co openen wellicht Scheldebrug

Tom Boonen en co openen wellicht Scheldebrug

Temse - Als alles volgens plan verloopt, wordt de nieuwe Scheldebrug op vrijdag 29 mei aanstaande officieel geopend. Dat blijkt uit de plannen die Temse koestert om op die dag ook de aankomst te organiseren van de derde rit in de Ronde van België.

De derde rit start in Knokke en zou aankomen op de brede boulevard op de oude terreinen van de Boelwerf.
Wielerclub Gemeentebelangen Temse organiseert samen met een pak sponsors en het gemeentebestuur het hele gebeuren. Na afloop van de rit wordt dan ’s avonds officieel het lint doorgeknipt en is een groots vuurwerk gepland.

Primeur

“Maar de kans is groot dat al in de namiddag Tom Boonen, streekrenner Greg Van Avermaet en tal van andere grote wielervedetten over de nieuwe brug zullen rijden. Zij zullen dus de echte primeur krijgen,” liet Sylle De Bock, de motor achter het organisatiecomité, zich in een onbewaakt moment ontvallen.

“Alles is nog niet helemaal definitief. Uiteraard volgen ook wij de uitvoering van de werkzaamheden met argusogen en hopen we dat alles op tijd klaar raakt. Daarnaast moet ook het officieel contract tussen de gemeente Temse en de organisatoren van de Ronde van België nog worden getekend. Maar dat lijkt een kwestie van nog wat details. Volgende week zou alles definitief in orde moeten zijn”, weet Sylle De Bock.

In en rond Temse

Gemeentebelangen Temse is met de organisatie van deze ritaankomst niet aan zijn proefstuk toe. Eerder organiseerde de club al vier Belgische kampioenschappen, diverse provinciale kampioenschappen en tientallen regionale wielerwedstrijden.

De ritaankomst van de ronde van België haalt het kruim van de Belgische profwielersport naar Temse en zijn deelgemeenten want ook nu is het de bedoeling om het wielerpeloton, wanneer het uit Knokke het Waasland bereikt, na de doortocht in Temse nog een grote plaatselijke ronde in en rond Temse te laten afhaspelen.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio