Nieuwe tribune voor Vigor-Wuitens

Hamme - Het Gemeentelijk Sportstadion van Vigor-Wuitens in de Sportpleinstraat krijgt een nieuwe tribune voor 1.600 tot 2.000 toeschouwers. Dat bevestigt burgemeester Paul Van de Casteele (CD&V). De bouw van stadionverlichting werd uitgesteld. Vigor-Wuitens treedt als bouwheer op.

“Twee grote projecten moeten dringend worden uitgevoerd, een nieuwe tribune en een stadionverlichting. De keuze voor 2009 viel op een nieuwe tribune vooral om veiligheidsredenen.

De staantribune aan de kant van de tennisterreinen en het gemeentelijk zwembad is onveilig. Vooral losliggende stenen zijn een kwaal. Bij controle wenkt een rode kaart. Daarom werd de bouw van stadionverlichting voorlopig uitgesteld.”

Boven toegangsweg

Op de plaats van de huidige staantribune komt er een nieuwe zittribune die boven de toegangsweg naar tennisvelden en zwembad wordt gebouwd. Die tunnel moet hoog en breed genoeg zijn voor een doorgang van ondermeer veiligheids- en onderhoudsdiensten te waarborgen.

Volgens schepen van Sport François De Graef (CD&V) kan ook de verlichting van het stadion niet lang meer uitgesteld worden, zeker wanneer Vigor-Wuitens in tweede klasse blijft.

“Ik pleit er alvast voor dat bij bouw van de nieuwe tribune alle elektriciteitsleidingen en aansluitingspunten voor de stadionverlichting worden aangelegd om nutteloze kosten te vermijden”, zegt schepen De Graef.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio