Was Jack the Ripper Jacqueline the Ripper?

Was Jack the Ripper Jacqueline the Ripper?

Was Jack the Ripper Jacqueline the Ripper?

Print
Australisch DNA-onderzoek op de brieven die toegeschreven zijn aan Jack the Ripper, wijst uit dat de beroemdste seriemoordenaar van Engeland waarschijnlijk een vrouw was.

Deze ’Jacqueline the Ripper’-theorie van de Australische professor Ian Findlay is niet nieuw, want zelfs speurder Frederick Abberline, die de moorden destijds onderzocht, hield rekening met een vrouwelijke killer.

Vijf prostituees

Jack the Ripper vermoordde in het najaar van 1888 op beestachtige wijze vijf prostituees in de Londense East End. 120 jaar later is de Australische professor Ian Findlay tot een verrassende conclusie gekomen.

Op basis van genetisch materiaal op de postzegels van de brieven stelde hij een genetisch profiel samen, dat in de richting van een vrouw wijst.

Mary Pearcy

De enige vrouw die ooit verdacht werd van de moorden, was Mary Pearcy (foto). Zij werd in 1890 op 24-jarige leeftijd opgehangen, omdat ze de vriendin van haar vorig lief had vermoord, volgens ongeveer dezelfde werkwijze als Jack the Ripper.

18-maanden jong kind

Pearcy lokte haar slachtoffer Phoebe Hogg met een trucje en scheidde het hoofd van het lichaam. Ze doodde eveneens het 18 maanden jonge kind van haar slachtoffer.

Mary Pearcy stond bekend als een mooie vrouw met fijne gelaatstrekken, blauwe ogen en golvend engelenhaar. Ze was met haar 1 meter 68 opvallend groot voor haar tijd. Als motief voor de moord zei Pearcy dat ze “de muizen moest doden”.

MEEST RECENT