Obama wil met zijn Blackberry contact houden met het volk

Print

Obama wil met zijn Blackberry contact houden met het volk

De toekomstige president van de Verenigde Staten Barack Obama wil zijn Blackberry ook in het Witte Huis bij zich dragen. Op die manier wil hij in contact blijven met het volk. Het stelt zijn campagneteam echter voor een veiligheidsprobleem.

In een interview met CNBC (zie YouTube-filmpje onderaan) zei Obama vorige week al dat hij vecht om zijn mobiele telefoon te mogen behouden. Het toestel was een trouwe compagnon tijdens de verkiezingscampagne. Obama wil hem behouden om te ontkomen aan de zogenaamde 'presidential bubble', waardoor Obama de voeling met de realiteit zou kunnen verliezen.

Contact

"Als ik iets doms doe, kan iemand in Chicago mij een e-mail sturen en zeggen: 'Waar ben je mee bezig?'”, lichtte Obama vrijdag toe op de nieuwszender CNN. "Ik heb hem niet nodig om informatie te vergaren. Het is gewoon een heel gemakkelijke manier om in contact te blijven met het volk."

De geheime dienst vreest echter dat als de toekomstige president zijn mobiele telefoon absoluut wil behouden, er geheime zaken kunnen uitlekken. Bovendien moet sinds Watergate-schandaal alle correspondentie van het staatshoofd bewaard blijven.

Nu in het nieuws