1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Naam van sp.a verandert niet, begeleidende slogan wel

De Vlaamse socialistische partij heeft een streep getrokken onder de rel rond de naamsverandering. Het partijbestuur aanvaardt unaniem de komst van Bert Anciaux, maar de naam sp.a blijft wél verwijzen naar "Socialistische Partij Anders". De begeleidende slogan of 'baseline' wordt wel "Socialisten en Progressieven Anders".

pirombouts

Dertig sp.a-kopstukken zaten zaterdag ruim vier uur aan tafel om de plooien glad te strijken. Heel wat kopstukken zoals Louis Tobback, Mia De Vits en Freddy Willockx spraken zich deze week namelijk negatief uit over de naamsverandering. "Onze interventies waren therapeutisch", aldus Willockx. "Ik kan u zeggen: bij de militanten werd het op gejuich onthaald."

Gennez

"Sp.a is sp.a en blijft sp.a", zei voorzitster Caroline Gennez na afloop van de vergadering. "Er zijn fouten gemaakt, in de eerste plaats door Bert Anciaux zelf, maar nu moeten we de rangen sluiten."

Een congresstemming over de verandering van de baseline komt er dus niet. Die verandert van "Sociaal Progressief Alternatief" in "Socialisten en Progressieven Anders".

"Moeilijke mens"

Bert Anciaux reageerde deze voormiddag ook al op de hetze rond zijn persoon. "Ik hoop dat de mensen niet alleen afgaan op vooroordelen", zei hij. "En ik hoop dat waar ook ter wereld mensen openstaan voor anderen. Soms is dat ook bij ons wel nodig, ja. Ik zal een moeilijke mens zijn, zeker."

Vastgoed

Jobs in de regio