Antwerpse groep vliegt van YouTube + Video

Print

Antwerpse groep vliegt van YouTube + Video

Antwerpen - Drie miljoen views nadat de clip op YouTube werd geplaatst, vliegt het Antwerpse muziekproject Psy-Aviah van de site. Zonder uitleg, behalve dat het filmpje bij muziekstuk 'Moments' bepaalde YouTube-richtlijnen zou overtreden. ”Dit hadden we nooit verwacht”, zegt componist Vues Schelpe over het nochtans lichtjes provocerende filmpje.

In 'Moments feat Suzi Q. Smith' figureren een man en een vrouw in een allegorische clip over een verstikkende relatie. Krimpfolie houdt de vrouw gevangen, verderop zijn er suggesties van verdrinking en wurging.

'Moments' is lichtjes ontregelend, dat wil Schelpe nog toegeven over de clip die werd gemaakt door zangeres en hoofdrolspeelster Emélie Nicolai. ”Maar YouTube staat vol met veel provocerender filmpjes: geweld, naakt, misdaad...”

Clip verwijderd

Het Antwerpse electro-muziekcollectief, in 2003 winnaar van de Studio Brussel demopoll en in 2007 finalist van de BBC-radiocompetitie The next big thing, heeft nu alleen een weinig zeggende mail van YouTube, waarin wordt gemeld dat de clip wordt verwijderd, al is hij al drie maanden op YouTube te zien. Onder meer via Facebook blijft de clip wel te bekijken.

Bekijk de videoclip hieronder op MySpace:

”Misschien bellen we nog wel eens naar Amerika om meer uitleg te vragen”, zegt Schelpe. ”Maar die drie miljoen views zijn voor Psy-Aviah al een goeie promotie geweest.”

Meer info: psyaviah.be

SV

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio