Racing Mol-Wezel en Dessel praten over fusie

Er lijkt een fusie in de maak tussen derdeklassers Dessel en Racing Mol-Wezel. Beide clubs bevestigen de gesprekken, maar de jeugdafdelingen van Dessel en Mol-Wezel zijn voorlopig niet happig op een fusie.

“Er zijn verkennende gesprekken geweest, maar momenteel staan die op een laag pitje”, zegt Luc Vanhoof, voorzitter van de Desselse raad van beheer. “Omdat onze jeugdafdeling bezwaren heeft, zie ik de situatie vrij somber in. Toch is een dergelijke bundeling van krachten de enige oplossing om op termijn financieel overeind te blijven.”

Bepaalde voorwaarden

De Desselse jeugdvoorzitter Stephan Mermans stelt dat het jeugdbestuur enkel wil meegaan in de plannen, als de Desselse jeugdopleiding daar beter van wordt. “Anders heeft een fusie geen zin voor ons. Momenteel moeten nog te veel zaken uitgeklaard worden. Een fusie moet voor onze jeugd een meerwaarde betekenen. Wij kunnen er dan ook alleen mee instemmen onder bepaalde voorwaarden. We hebben momenteel veel vragen, maar weinig antwoorden. Voor 15 februari willen we uitsluitsel.”

Informele gesprekken

Ook voorzitter Staf Van den Brande van Racing Mol-Wezel bevestigt dat er werd gepraat met Dessel. “Het klopt dat er informele gesprekken lopen. Bij beide partijen bestaat een grote interesse om dit verhaal verder vorm te geven, maar gemakkelijk wordt dat niet.” “Ik heb al een fusie meegemaakt en wie denkt dat zoiets van een leien dakje loopt, heeft het mis. Ik voel weerstand van het jeugdbestuur en ik wel hun argumenten horen. Nadien zien we wel. In ieder geval lopen de gesprekken door.”

Wat met de jeugd?

Bert Jansen, secretaris van het Mol-Wezelse jeugdbestuur, beaamt: “Als jeugdbestuur hebben wij een batterij vragen waarop we een antwoord willen: wat is de toekomst van het jeugdvoetbal in Wezel? Hoe ziet het nationaal jeugdvoetbal er in de toekomst uit? Als je het mij vraagt, heb ik liever geen fusie. Ik heb dat al een keertje meegemaakt en dat roept toch problemen op. We hebben onze vragen overgemaakt aan de hoofdbesturen en de bal ligt in hun kamp. Als zij tot een akkoord komen, zullen wij niet anders kunnen dan meegaan. Ik hoop in ieder geval dat er snel duidelijkheid komt, want we willen de voorbereidingen van het komende seizoen niet in gedrang brengen.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio