Ex-burgemeester én haar belager vrijgesproken

Lint - De rechter heeft zowel de Lintse ex-burgemeester Nicole Muyshondt (Open Vld) als een 46-jarige inwoner vrijgesproken. Muyshondt, beschuldigd van belangenvermenging, had een klacht ingediend wegens laster.

In oktober 2004 – Nicole Muys-hondt was op dat moment nog geen burgemeester – kocht haar toenmalige echtgenoot, samen met enkele partners een bouwgrond. Door haar huwelijk werd Muyshondt mede-eigenaar van de kavel aan de Reynaertsstraat in Lint. Leonardus R. wou die grond in april 2005 overkopen, maar de verkoop ging niet door omdat Nicole Muyshondt zich volgens hem aan belangenvermenging had schuldig gemaakt.

Volgens de man hield de burgemeester opzettelijk informatie over enkele bouwbeperkingen achter. Toen Leonardus R. via e-mails een lastercampagne startte, gericht aan de partijtop van Open Vld en aan Yves Leterme, diende Nicole Muyshondt een klacht in wegens laster. Het parket eiste de vrijspraak voor de ex-burgemeester, maar vond wel dat de inwoner zes maanden met uitstel verdiende wegens laster en eerroof. De rechter sprak beiden evenwel vrij.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio