Genk en Tongeren vechten om nieuwe serie op VTM

Print

Genk en Tongeren vechten om nieuwe serie op VTM

Genk en Tongeren vechten momenteel om een nieuwe fictiereeks van VTM binnen te halen. De serie draait rond een designhotel. Genk schuift het bekroonde Carbon Hotel naar voren, Tongeren het Eburon Hotel.

De twee hotels maken deel uit van de Limburgse hotelgroep Different Hotels. Eigenaar Peter Geurden bevestigt: “Er wordt inderdaad druk gelobbyd. Voor mij is het belangrijkste dat de serie er gewoon komt. Productiemaatschappij Eyeworks heeft ons aangezocht, en niet een Brusselse of Antwerpse hotelketen.”

Genk vs. Tongeren

Eyeworks zoekt een half miljoen euro steun in Limburg. Daarbij zou 250.000 euro van de provincie komen, de andere helft van de stad en de hotelgroep, waarin de LRM een participatie heeft. Genk besliste in 2008 al om de reeks met 100.000 euro te steunen als het Carbon Hotel draaischijf van de reeks zou worden.

Maar gisteren besliste het Tongerse schepencollege de serie, met werktitel Dag en Nacht, ook te willen steunen. “Via het Eburon Hotel willen we de oudste stad van België promoten’, motiveert burgemeester Willems.

“Wij willen een kwaliteitsvolle reeks die ook op Genk afstraalt,” reageert de Genkse burgemeester Gabriels. “Maar we doen niet mee aan een opbod.”

MEEST RECENT