Eén Belg bezit exclusieve Mercedes van 1,2 miljoen

Eén Belg bezit exclusieve Mercedes van 1,2 miljoen

Eén Belg bezit exclusieve Mercedes van 1,2 miljoen

Print
1,2 miljoen euro kost hij, de nieuwe Mercedes Benz SLR Stirling Moss. Van de exclusieve bolide zijn er wereldwijd maar 75 gemaakt. Een daarvan is in Belgische handen. Maar de koper ervan blijft anoniem.

De Stirling Moss, die afgelopen zondag werd voorgesteld op de Detroit Auto Show in de VS, is het afscheidsnummer van de Mercedes Benz SLR-reeks waarmee de Duitse autobouwer in 2003 startte.

Van de Stirling Moss (genoemd naar een Britse F1-piloot) zijn slechts 75 exemplaren gebouwd. “Twee daarvan zijn bestemd voor de Belgische markt”, zegt Nathalie Pierard van Mercedes Benz België.

“Ondertussen heeft al één Belg 1,2 miljoen euro neergeteld voor de auto. De andere Stirling Moss is nog steeds te koop.” Autoliefhebbers die eerder al een SLR kochten, krijgen voorrang.

De SLR Stirling Moss ziet er uit als de 300 SLR-racewagen waarmee Moss in 1955 de legendarisch langeafstandkoers 'Mille Miglia' won. De wagen heeft geen voorruit en geen dak. De wagen haalt dankzij een V8 met 650 pk de 100 km/u in 3,5 seconden. De topsnelheid bedraagt 355 km/u.

Nu in het nieuws