Misbruikte senator haar functie om weeskindje te adopteren?

Misbruikte senator haar functie om weeskindje te adopteren?

Misbruikte senator haar functie om weeskindje te adopteren?

Print
CD&V-senator Els Schelfhout heeft voor beroering gezorgd nadat ze via haar website bekend maakte dat ze in Congo een weeskindje is gaan ophalen, met de bedoeling om het later te adopteren. Andere kandidaat-wensouders die al maanden op een wachtlijst staan, zijn van oordeel dat de senator misbruik maakte van haar functie om snel een adoptiekindje te kunnen verkrijgen.

Schelfhout ging zelf naar Congo en bracht een weeskindje mee terug naar België via een zogenoemd humanitair visum van het ministerie van Vreemdelingenzaken.

Humanitair visum

Schelfhout was zich zelf van geen kwaad bewust, maar andere kandidaat-adoptieouders menen dat de senator de hele adoptieprocedure omzeild heeft en via haar functie sneller dan anderen een adoptiekindje kon krijgen.

Schelfhout heeft naar eigen zeggen een humanitair visum verworven voor één jaar. In dat jaar moet zij en haar partner de adoptieprocedure opstarten. In een reactie aan VRT zei Schelfhout dat haar functie als senator volgens haar geen invloed had op het snel verkrijgen van het visum.

(Foto: www.cdenv.be)

Nu in het nieuws