"Ik ga niet met Hawaïhemd en strohoed op het strand liggen"

Print

Ik ga niet met Hawaïhemd en strohoed op het strand liggen

De uittredende Amerikaanse president George W. Bush hield maandag in het Witte Huis een allerlaatste persconferentie. Drie kwartier lang sprak hij over zijn beleid en de fouten die hij maakte.

"We hebben veel meegemaakt", blikte Bush terug op zijn 8 jaar aan het hoofd van de VS. "Ik ging van start tijdens een economische crisis en eindig in een recessie. Toch heb ik een goed en sterk parcours afgelegd met 72 maanden van economische groei."

"Af en toe hebben jullie (de pers, n.v.d.r.) mij onderschat (misunderestimated). De geschiedenis zal minder hard oordelen over mij. Al in 2002 legde ik een plan voor twee staten, Israël en Palestina, op tafel. Iedereen geeft mij nu gelijk."

Teleurstellingen

Anderzijds moest Bush ook toegeven dat hij erg teleurgesteld is in een aantal 'verwezenlijkingen'. "Zoals de martelpraktijken in Abu Ghraib en het feit dat we nooit massavernietigingswapens hebben gevonden in Irak." Bush gaf ook nog iets prijs over zijn toekomstplannen, althans wat hij niet zal doen. "Ik wil niet met een strohoed en Hawaïhemd op het strand liggen, want ik ben gestopt met drinken."

MEEST RECENT