Het weerbericht van maandagavond 12 januari

Het weerbericht van maandagavond 12 januari

Vakantie

Het weerbericht van maandagavond 12 januari

Print

Vanavond gaat het vanaf het westen van Limburg regenen. De eerste neerslag zou ondanks de positieve temperaturen lokaal kunnen aanvriezen, vooral op de binnenwegen. De minima komen niet veel lager uit dan een +3°C. Er waait nog een vrij krachtige zuidwestenwind.

Morgen moeten we een groot deel van de dag rekening houden met regen. Er kan toch wel tussen de 5 en de 10 liter water per vierkante meter vallen. De temperaturen blijven redelijk stabiel rond 4 tot 5°C schommelen. In de loop van de dag neemt de wind in kracht af.

Woensdag kan er vooral in de voormiddag nog wat regen vallen. In de loop van de dag wordt de neerslagkans kleiner en 's avonds blijft het overal droog. De minima liggen net boven het vriespunt en de maxima komen uit in de buurt van +6°C.

Donderdag krijgen we na het optrekken van nevel en lokale mist een droge dag met wolkenvelden en opklaringen. De temperatuur loopt op van rond het vriespunt in de ochtenduren tot +4°C in de vroege namiddag. Er staat nauwelijks een zuchtje wind.

Ook vrijdag is het volgens de laatste weerkaarten nog droog met wolken afgewisseld door zonnige perioden. In de ochtend vriest het tussen -4°C boven de zandgronden van de Limburgse Kempen en -2°C in het zuiden van de provincie. 's Middags klimt het kwik tot een graad of 4.

In de loop van het weekend wordt het wisselvalliger met meer wind. Zaterdag verloopt nog grotendeels droog al neemt de kans op neerslag in de namiddag toe. Maar vooral op zondag zou het wel eens echt slecht weer kunnen worden met veel regen. De temperaturen lopen tijdelijk iets hoger op naar zo'n 6°C in de namiddag.

NIET TE MISSEN