15-jarige jongen die door ijs zakte nog steeds kritiek

Print

15-jarige jongen die door ijs zakte nog steeds kritiek

De vijftienjarige jongen uit Erembodegem die maandagvond door het ijs van de Dender in Dendermonde zakte verkeert nog steeds in levensgevaar.

Dokus Arys ligt nog steeds op de afdeling Intensieve Zorg van het Universitair Ziekenhuis Gent nadat hij maandag door het ijs zakte en 20 tot 30 minuten onder het ijskoude water bleef.

Het is nog steeds onduidelijk waarom de jongen zich op het smeltende ijs begaf. Een toevallig passerende vrouw merkte de jongen in het schemerduister op toen ze iemand in het water hoorde spartelen.

Hulpvaardige passanten

Volgens de politie van Aalst gooide ze haar jas nog gedeeltelijk in het water zodat Dokus die bij de mouw kon grijpen, maar tevergeefs. Intussen kwamen anderen aangesneld en probeerden, eveneens tevergeefs, het ijs stuk te slaan met takken.

Dokus werd pas goed en wel uit het water gehaald door duikers van de brandweer nadat hij er minstens 20 minuten had in gelegen. Op dat moment was hij buiten bewustzijn en volledig onderkoeld.

Intensieve zorgen

Dokus werd aanvankelijk naar het ziekenhuis van Aalst gevoerd, maar werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis van Gent omdat daar een afdeling Intensieve Zorgen voor kinderen is.

De ouders van de Dokus, Lieve Van Liederkerke en Jozef Arys en de jongere broer Jef (10) en zus Lisa (13) wachten bang af en hopen dat de jongen snel beter wordt.

MEEST RECENT