Venezuela zet ambassadeur Israël aan de deur

Print

Venezuela zet ambassadeur Israël aan de deur

De Latijns-Amerikaanse landen veroordelen bijna unaniem de militaire aanval van Isräel op Gaza. De Venezolaanse president Hugo Chávez gaat nog een stap verder. Hij zette de Israëlische ambassadeur aan de deur.

President Chávez beval de uitwijzing van de Israëlische ambassadeur en diens medewerkers, iets wat vele Arabische landen niet gedaan hebben.

De Venezolaanse president, die zich laat voorstaan op zijn "strategische alliantie" met Iran, noemt het Israëlische leger "laf". Hij beschuldigt de regering van Ehud Olmert van "genocide" en stelde dat president Shimon Peres voor het Internationaal Strafhof in Den Haag moet verschijnen.

Palestijnse sjaals

Regeringsvertegenwoordigers en parlementsleden namen deel aan een bijeenkomst in de moskee van Caracas die steun betuigde aan de bevolking van Gaza. De belangrijkste prominenten droegen Palestijnse sjaals. Duizenden mensen, in hoofdzaak aanhangers van Chávez, namen deel aan een steunbetoging voor Palestina.

Abraham Benshimol, voorzitter van de Confederatie van Israëlitische Verenigingen in Venezuela, reageerde dat "de regering slechts één deel van de film zag en de zijde van Hamas koos".

Bron: IPS

MEEST RECENT