"Saeftinghedok is onzin, stop met afbraakpolitiek rond Doel"

Saeftinghedok is onzin, stop met afbraakpolitiek rond Doel

"Saeftinghedok is onzin, stop met afbraakpolitiek rond Doel"

Print
Beveren-Waas - “Nadat in de dorpskern van Doel met groot machtsvertoon huizenreeksen werden gesloopt en de Vlaamse regering er alles aan doet om voor 1 september 2009 heel het dorp leeg te maken, zijn nu ook boerderijen op 10 kilometer van Doel aan de beurt”, weet Vlaams parlementslid Jos Stassen (Groen!).

Vorige week presenteerde minister-president en minister van Landbouw en Havens Peeters zijn kijk op de landbouw en voedingsindustrie in Vlaanderen in het boek ‘De boer op’. Enkele dagen later worden in opdracht van de Vlaamse regering historische boerderijen gesloopt in het kader van verdere uitbreidingen van de Waaslandhaven.

"Nochtans tonen economische gegevens aan dat het Saeftinghedok onzin is", zegt Stassen. "We hebben geen nood aan een tweede dok in de Waaslandhaven. We hebben nood aan performante containerterminals waarbij de opslagcapaciteit ten volle wordt benut."

Afbraakpolitiek

"Minister-president Peeters wil zorgen voor voldongen feiten. Als het dorp Doel en alle bebouwing in de ruime omgeving is verdwenen, zijn de hindernissen voor een economisch, ecologisch en maatschappelijk onzinnig Saeftinghedok al op voorhand gedeeltelijk weggewerkt,” zo beschrijft Jos Stassen het plan van minister-president Peeters. "Groen! verzet zich tegen deze afbraakpolitiek van de Vlaamse regering."

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio