VB dient klacht in tegen vrt na uitzending 'Panorama'

Print

VB dient klacht in tegen vrt na uitzending 'Panorama'

Na de 'Panorama'-uitzending van zondag over de eventuele boedelscheiding van België, dient het Vlaams Belang een klacht in bij de Vlaamse Regulator voor de Media. "Ongeveer alle Vlaamse partijen zijn aan bod gekomen, behalve het Vlaams Belang", klinkt het aan het Madouplein.

'Panorama' bracht zelf twaalf ‘wijzen’ bij elkaar om België te ‘splitsen’. De twaalf trokken zich op een druilerige zondag terug in het kasteel Groenenberg in Gaasbeek. Ze debatteerden een hele dag over de toekomst van het land.

"VB genegeerd"

"Wij zijn net de partij die al van bij haar oprichting de thesis van de Vlaamse onafhankelijkheid heeft geponeerd", pruilt voorzitter Bruno Valkeniers. "Precies op het ogenblik dat deze idee meer en meer veld wint als realistisch alternatief voor de huidige Belgische impasse, werd het Vlaams Belang compleet genegeerd."

"De VRT heeft nooit zelfs maar de moeite gedaan om het Vlaams Belang bij deze uitzending te betrekken. Dat andere gesprekspartners eventueel hadden afgehaakt bij een eventuele betrokkenheid van het Vlaams Belang bij dit debat, mag geen argument zijn."

MEEST RECENT