Van Brempt steunt voorstel 100 km/u op Brusselse Ring

Print

Van Brempt steunt voorstel 100 km/u op Brusselse Ring

De Vlaams-Brabantse provinciegouverneur Lodewijk De Witte wil overdag de maximumsnelheid op de Ring rond Brussel op 100 km/u vastleggen. Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt (sp.a) reageert enthousiast op het voorstel.

Naar aanleiding van het smogalarm stelt gouverneur Lodewijk De Witte voor om de snelheid op de Brusselse ring en zijn toevoerwegen terug te brengen tot 100 km/u tijdens de daguren.

"De verschillende snelheidsregimes zorgen voor verwarring en een onrustige verkeersstroom", argumenteert de gouverneur. "Deze aanpassing van de bestaande situatie heeft een hele reeks voordelen, zoals voor de gezondheid en het milieu."

Minder hinder

"Een algemene snelheidsverlaging en een meer gelijkmatig rijgedrag leiden tot 15 procent minder uitstoot. Een lagere snelheid is bovendien goed voor het vermijden van ongevallen en zorgt voor minder slachtoffers en verkeershinder."

Van Brempt pro

Vlaams minister Van Brempt noemt het een logisch voorstel omdat de regel op de Antwerpse ring al een tijdje in voegen is en daar zijn nut bewijst. Een snelheidsbeperking zal volgens Van Brempt zorgen voor een betere doorstroom van het verkeer en een betere veiligheid. Ze noemt het een structurele maatregel.

De minister benadrukt wel dat ze zelf niet bevoegd is voor ringwegen.

MEEST RECENT