Onduidelijke parkeersituatie krijgt oplossing

Print
Lier - In de Kanunnik Davidlaan staan al jaren auto’s verkeerd geparkeerd. De politie waarschuwde onlangs een bewoonster hiervoor. Het schepencollege heeft daarop beslist een nieuwe regeling uit te werken.

In het eerste deel van de Kanunnik Davidlaan, van de Mechelsestraat tot net voorbij het Sint-Ursula-instituut, geldt eenrichtingsverkeer. In het langste deel mag het verkeer in beide richtingen rijden.

U-turn

Automobilisten die de straat via de Begijnhofstraat inrijden, moeten hun wagen aan de andere kant parkeren. Volgens de letter van de wet moeten zij dus een U-turn maken om correct te parkeren. Dit is, gezien de aanwezigheid van heel veel fietsers, een gevaarlijk manoeuvre. Heel veel chauffeurs parkeren hun wagen, ook gemakkelijkheidhalve, dus niet in de juiste rijrichting.

Een bewoonster van de Kanunnik Davidlaan kreeg hiervoor onlangs een verwittiging van de politie. Ze werd gevraagd haar wagen met de rijrichting mee te parkeren. “Momenteel gaan we niet over tot verbaliseren, maar in de nabije toekomst doen we dat wel”, luidde het bericht.

Aanpassing

De bewoonster maakte hierover haar beklag bij het schepencollege. Dat erkent dat het volgen van de wegcode in de Kanunnik Davidlaan niet realistisch is en laat daarom een voorstel tot aanpassing uitwerken.

“De plangroep Verkeer stelt voor een deel van de parkeerplaatsen rechts te organiseren, beginnend vanaf de Begijnhofstraat. Het andere deel van de parkeerplaatsen zou dan behouden blijven aan de huidige kant”, zegt schepen Jan Hermans (Lier&Ko).

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio