Israël stuurt mogelijk Joods-Arabisch duo naar Songfestival

Print

Israël stuurt mogelijk Joods-Arabisch duo naar Songfestival

De kans is bestaande dat in mei een Joods-Arabisch duo Israël zal vertegenwoordigen op het komende Eurovisie Songfestival in Rusland. Mogelijk wil Israël zo een politiek statement maken naar aanleiding van het geweld in de Gazastrook.

De Joodse zanger Noa en de Arabische zangeres en actrice Mira Awad hebben de ambitie om naar de winst te dingen op het jaarlijkse liedjesfestival. Het voorstel zou volgens de Israëlische krant Ma'ariv van Noa zelf komen.

Het is ook niet de eerste keer dat Noa en Mira Awad de krachten bundelen om samen een muzikale vredesboodschap te brengen. Zo namen ze samen een oosterse versie van de Beatles-klassieker 'We can work it out' op.

Eerste Palestijnse deelnemer

Mocht het duo effectief naar het Eurovisie Songfestival worden gestuurd zou dat niet enkel een spraakmakende zet zijn gezien de huidige oorlog tussen Hamas en Israël. Het zou ook de allereerste keer zijn dat een Arabische inwoner van Israël dat land mag vertegenwoordigen op het evenement.

Israël won de wedstrijd tot nu toe al driemaal. De laatste keer gebeurde dat in 1998 met de Dana International, een transseksueel.

Bekijk de videoclip van het nummer 'We can work it out' op YouTube:

.

Nu in het nieuws