Marcel Vervloesem start in februari toch met euthanasie

Print

Marcel Vervloesem start in februari toch met euthanasie

De zelfverklaarde kinderpornojager Marcel Vervloesem zal op 1 februari starten met een aanvraag tot euthanasie. Dat heeft zijn advocaat Raf Jespers gezegd. De 56-jarige Vervloesem is woensdag overgeplaatst van de medische afdeling van de gevangenis in Brugge naar een observatiecel.

Volgens Vervloesem leeft hij daar in mensonterende omstandigheden. Daarom gaat hij in februari de nodige papieren invullen om een levensbeëindiging aan te vragen. Vanaf 1 februari zal Vervloesem ook geen medicatie meer nemen voor zijn zware vorm van diabetes.

Behandeling

De Morkhovenaar wordt in de observatiecel, een niet-medische afdeling van de gevangenis in Brugge, regelmatig gecontroleerd en er kan ook ingegrepen worden wanneer dat nodig blijkt voor zijn gezondheid.

Advocaat Raf Jespers meent dat ook de cipiers niet tevreden zijn met de overplaatsing van Vervloesem omdat ze te weinig weten van zijn medische behandeling. Vervloesem is suikerziek en hartpatiënt. Enkele maanden geleden werd hij ook geopereerd aan een tumor.

Vrijlating

Meester Jespers zal binnenkort vragen aan minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) om zijn cliënt vrij te laten. Vervloesem moet normaal een celstraf van vier jaar uitzitten voor seksueel misbruik van minderjarigen.

Hij belandde begin september in het gevangenishospitaal in Brugge nadat hij een hongerstaking was begonnen. Eerder wilde hij al eens een euthanasieaanvraag indienen, maar daar stapte de Morkhovenaar uiteindelijk vanaf.

.

Nu in het nieuws