Gevuld bananenblad met scampi’s en rijst

Gevuld bananenblad met scampi’s en rijst

Food

Gevuld bananenblad met scampi’s en rijst

Print
Ingrediënten :

* voor 4 personen
* 4 bananenbladeren
* 24 kleine scampi’s
* 200 g gekookte rijst
* 2 sjalotjes
* 2 teentjes look
* 10 g geraspte gember
* 20 g geraspte palmsuiker
* 10 g tamarindepasta (in de oosterse afdeling van de supermarkt)
* sap en zestes van 2 limoenen
* 40 ml vissaus
* 1/2 komkommer geschild en in reepjes gesneden
* 10 g versnipperde koriander
* 0.5 dl olijfolie
* viskruiden

Bereiding :

1 Laat de versnipperde sjalot en knoflook fruiten in olijfolie. Eens goudgeel, voeg er dan de geraspte gember en palmsuiker aan toe, gevolgd door de pasta van tamarinde, de vissaus en het sap en zestes van de limoenen. Voeg er de rijst aan toe. (gaartijd afhankelijk van je rijstsoort)

2 Schik de bananenbladeren op het werkblad en verdeel de geparfumeerde rijst over de bananenbladeren.

3 Kruid de scampi’s met de viskruiden en leg ze bovenop de rijst. Wikkel de bladeren en sluit ze met enkele tandenstokers.

4 Plaats de gevulde bananenbladeren tussen de grillklem en laat deze 8 minuten grillen op een matig-hete grill (170°-180 °C)

5 Ontvouw de bananenbladeren en schik deze op het bord, bestrooi met de versnipperde koriander en schik de komkommer ernaast.

Wijntip

Pecorino - Terre di Chieti - Caldora - Italia Bij Van Hende - Gavere

Peter de Clercq

Dit recept komt uit Ambiance.
NIET TE MISSEN