Amerikanen vieren einde van huwelijk met divorce party

Amerikanen vieren einde van huwelijk met divorce party

Life

Amerikanen vieren einde van huwelijk met divorce party

Print
Dat scheidingen niet altijd enkel maar kommer en kwel moeten zijn bewijzen de Amerikaanse vrouwen. Zij organiseren alsmaar meer een 'divorce party', een echtscheidingsfeest, waarmee ze het voorbije huwelijk voorgoed afsluiten.

Ongeveer 35% van de Vlaamse huwelijken eindigt in een bittere echtscheiding. In Amerika ligt dat aantal zelfs nog een pak hoger. Toch lijken de Amerikaanse vrouwen hun echtscheiding vaak veel lichter op te pakken dan hun Vlaamse lotgenoten. Zo organiseren ze steeds vaker een 'divorce party' om het einde van hun huwelijk feestelijk af te sluiten.

Het echtscheidingsfeest wordt traditiegetrouw georganiseerd nadat alle lopende zaken zijn afgehandeld, en de vrouw in kwestie emotioneel terug klaar is voor een nieuw leven. Het feest is dan ook vooral bedoeld om vrienden, buren, en familieleden te bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun tijdens een moeilijke periode.

Ondanks de negatieve bijklank van het echtscheidingsfeest wordt er toch danig wat afgevierd. Zo is er plaats voor allerhande extravagante versieringen, heerlijke hapjes, opzwepende muziek, en ontspannende gezelschapsspelletjes.

NIET TE MISSEN