Loog VARA over Nederlandse tv-moment van het jaar?

Loog VARA over Nederlandse tv-moment van het jaar?

Loog VARA over Nederlandse tv-moment van het jaar?

Print
Volgens de shockblog GeenStijl.nl is het fragment waarin Paul de Leeuw met de mentaal gehandicapte Yta in een koets rijdt, onterecht uitgeroepen tot Nederlandse tv-moment van 2008. GeenStijl zou bewijs hebben dat Nederland massaal stemde op het fragment met politica Ella Vogelaar. Dat fragment kwam van GeenStijl zelf.

Het fragment van Paul de Leeuw klopte zaterdagavond de SBS6-uitzending van Peter R. de Vries waarin Joran van der Sloot praat over de verdwijning van Natalee Holloway en het filmpje waarin ex-minister Ella Vogelaar minutenlang weigert te antwoorden op de vraag van iemand van GeenStijl.nl.

Geheime nota

Dat laatste fragment had moeten winnen, meent GeenStijl. Uit een vermeende geheime nota die de makers van de site zouden ontvangen hebben, zou blijken dat het filmpje met Vogelaar 71% van de stemmen kreeg; 94.674 mensen zouden via www.tvmomentvanhetjaar.nl gestemd hebben op Ella Vogelaar, 39.021 op Peter R. de Vries en slechts 25.348 op Paul de Leeuw.

Er wordt in de nota wel opgemerkt dat 46.337 stemmen binnenkwamen via GeenStijl en daardoor ongeldig zouden moeten zijn. Allemaal goed en wel, maar de uiteindelijke beslissing lag bij de jury, o.l.v. Tien voor Taalpresentatrice Anita Witzier. Die kozen niet voor Geenstijl.tv omdat het een internetfilmpje was, en waren van oordeel dat Peter R. De Vries "al genoeg gewonnen had".

Bekijk de drie filmpjes nog eens via YouTube:

Het winnende filmpje:

De ontmaskering van Joran, in 'Peter R. de Vries, misdaadverslaggever':

Minister Ella Vogelaar klapt dicht (Geenstijl.tv):

MEEST RECENT